BT Index, un nou fond de investitii BT Asset Management

Data publicarii: 02-10-2006
BT Asset Management S.A.I. S.A., companie membra a Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, specializata in administrarea de active, vine pe piata cu inca un fond de investitii, BT INDEX, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta este construit pe structura ROTX, care reprezinta un indice, produs al Bursei de Valori Bucuresti, in parteneriat cu Bursa de Valori din Viena. Fondurile de INDEX sunt instrumente foarte utilizate pe pietele de capital mature, cum sunt cele din Europa Occidentala.

BT INDEX este destinat in principal pietei de retail si este pus la dispozitia clientilor prin intermediul celor 314 unitati ale Bancii Transilvania, aflate in toate zonele economice importante ale tarii. BT INDEX ofera clientilor posibilitatea de a-si crea o expunere fata de cele mai reprezentative societati cotate la Bursa, in conditiile unui grad scazut de risc.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: "O piata bursiera dezvoltata, cum este cea din Romania, are nevoie de fonduri de investitii, in vederea diversificarii instrumentelor care sunt tranzactionate pe piata. BT INDEX este lansat pentru ca dorim sa dezvoltam oferta companiei BT Asset Management S.A.I, dar si pentru a incuraja populatia sa apeleze la aceste fonduri care, printr-un singur instrument, ofera posibilitatea construirii unei expuneri fata de un portofoliu diversificat".

"Fondurile care fac parte din oferta companiei reprezinta o alternativa de investitii si de economisire, oferind posibilitatea diversificarii plasamentelor si obtinerea de randamente superioare fata de instrumentele clasice ale pietei monetare, in conditiile asumarii unui alt nivel de risc" adauga Radu Hanga, Directorul General al BT Asset Management S.A.I. S.A.

BT Asset Management S.A.I. S.A. ofera pietei, pe langa BT INDEX, doua fonduri deschise de investitii, BT MAXIM - un fond de actiuni si BT CLASIC - un fond cu profil preponderent monetar, precum si un fond inchis de investitii, BT INVEST 1.

De asemenea, BT Asset Management este cel mai important jucator pe piata administrarii private a conturilor individuale de investitii.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: