Comisiile de buget ale Parlamentului au aprobat rectificarea bugetului pe 2011

Data publicarii: 06-12-2011 | Economie

Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat, marti, ordonantele privind rectificarea bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale pe anul 2011.

OUG 96/2011 privind rectificarea bugetului pe 2011 a primit raport favorabil din partea comisiilor cu 19 de voturi pentru si 13 impotriva, iar OUG 97/2011 a intrunit 22 de voturi favorabile si 13 impotriva. 

Opozitia a votat impotriva acuzand faptul ca banii au fost redistribuiti primariilor pe baza apartenentei la partidul de guvernamant. 

"Rectificarea bugetara a avut o apreciere foarte negativa din partea Consiliului Fiscal si ar trebui sa ne uitam foarte bine de acum inainte de acest organism. (...) Ca urmare a modului in care s-au distribuit niste bani PNL nu va vota", a anuntat Eugen Nicolaescu. 

Si social-democratii Petre Petrescu si Mircea Draghici au acuzat ca sumele de la rectificarea bugetara au fost redistribuite primariilor PDL. 

"Avem o practica deja devenita mecanism propriu al PDL in a face o proiectie a bugetului pe anul viitor optimista pentru ca in prima parte a anului sa directionam din Fondul de Rezerva catre primarii ale PDL sau ale Coalitiei fondurile, pentru ca apoi sa facem rectificare bugetara negativa in detrimentul primariilor Opozitiei", a spus Draghici. 

Cele doua proiecte urmeaza sa fie aprobate in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: