Erste propune starurile viitorului an bursier

Data publicarii: 06-12-2011 | Bursa

Grupul bancar austriac mizeaza de cresteri de 80,2% si 72,4% pe actiunile Petrom si Albalact in urmatoarele 12 luni

OMV Petrom (SNP) si Albalact (ALBZ) au cel mai bun potential de crestere pe bursa de la Bucuresti in urmatoarele 12 luni, potrivit unei analize Erste preluate de Mediafax, care estimeaza pe de alta parte ca Transelectrica (TEL) va acorda anul viitor cel mai ridicat dividend din regiune raportat la pretul actiunilor, scrie Curierul National

Astfel, producatorul de lactate Albalact este pe locul 11 intr-un top de 67 de companii din Europa Centrala si de Est, Austria, Portugalia, Turcia si Rusia listate la bursa, care au un potential ridicat de crestere a pretului actiunilor in urmatoarele 12 luni. Erste estimeaza ca actiunile Albalact vor creste cu 80,2%, de la 0,2 lei la 0,3 lei.

OMV Petrom ocupa pozitia a 14-a in top, cu o crestere estimata de 72,4%, de la 0,3 lei la 0,5 lei. Totodata, Erste anticipeaza ca Transelectrica va oferi anul viitor cel mai bun randament al dividendelor de pe bursele analizate, de 11,9% din pretul actiunilor. In top se mai regasesc Petrom, pe locul al patrulea, cu un randament de 10,2%, si BRD - Groupe Societe Generale, pe pozitia a 16-a, cu 8,4%.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: