Constructiile, afectate de neplata arieratelor

Data publicarii: 07-12-2011 | Imobiliare

Constructorii estimeaza o crestere a afacerilor intre 10 si 20% in 2012, dupa ce in perioada care a trecut de la inceputul crizei economice, constructiile au fost, poate, cel mai afectat sector. Aproape jumatate dintre firmele din domeniu s-au inchis, iar numarul de angajati a scazut consistent. 

Reprezentantii patronatelor au de data aceasta previziuni optimiste. 

Spun insa ca ar fi nevoie de un buget mai mare pentru investitii, chiar daca guvernul se mandreste cu unul dintre cele mai mari procente alocate in acest scop de statele europene si prevede, la randul sau, in proiectul de buget, o crestere a sectorului constructiilor. 

Investitorii mai atrag insa atentia si asupra intarzierilor pe care statul le mai are la platile catre firmele prestatoare. 

Chiar daca sectorul constructiilor a inregistrat o crestere in ultimul trimestru al anului 2011, iar estimarile constructorilor pentru anul viitor sunt optimiste, acest domeniu este insuficient incurajat de autoritati, cred reprezentantii Federatiei Patronatelor din Constructii. 

Acestia sunt nemultumiti de bugetul pe 2012 alocat investitiilor si cred ca pentru redresarea sectorului este nevoie de mult mai mult. 

Neplata arieratelor "afecteaza grav activitatea firmelor"

De asemenea, patronii firmelor de constructii acuza neplata datoriilor, care aduc prejudicii mari celor aproape 400.000 de angajati in constructii din Romania. 

Cristian Erbasu, presedintele Federatiei Patronatelor din Constructii, crede ca aceasta problema afecteaza grav activitatea firmelor, care au conturile blocate si sunt executate silit de creditori.

Integral in Romania-actualitati.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: