2012, Sfarsitul unei epoci pentru companiile de asigurari

Data publicarii: 07-12-2011 | Finante-Banci

Prima medie incasata de companiile de asigurari a scazut, la fel si vanzarile de polite, in timp ce valoarea daunelor platite creste constant. CSA a introdus penalizari pentru companiile care nu isi respecta angajamentele. De la anul, piata de profil va trebui sa  arate cu totul diferit.

Formula de business bazata pe costuri mici si plati cu intarziere la politele auto nu mai poate fi aplicata fara a pune serios in pericol stabilitatea companiilor care o practica. Datele aferente primelor noua luni din acest an arata clar ca doar companiile solide, care vor reusi sa mentina un echilibru intre costurile politelor, volumul vanzarilor si daunele platite, vor continua sa existe fara probleme semnificative, scrie Romania Libera

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor da si ea o mana de ajutor in sensul stabilizarii pietei prin adaptarea legislatiei la normativele europene, mult mai dure decat conditiile practicate pana acum pe piata locala. Nici un asigurator nu isi va mai putea permite sa practice preturi "de dumping" in conditiile in care vanzarile scad oricum, iar valoarea daunelor creste.

Intarzierile la plata nu vor mai putea fi o solutie din moment ce fiecare zi de intarziere va fi penalizata cu 0,2% din valoarea despagubirii cuvenite.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: