Mircea Cinteza si-a anuntat demisia din functia de senator

Data publicarii: 07-12-2011 | Politica

Senatorul PDL Mircea Cinteza si-a dat miercuri demisia din functia de senator, incepand din 9 decembrie, pe motiv de incompatibilitate. ''Va multumesc pentru toti anii in care am lucrat impreuna si in care am fost mandru ca fac parte din aceasta institutie'', a declarat Cinteza de la tribuna Senatului. 

Mircea Cinteza a fost ales la sfarsitul lunii noiembrie ca membru titular in Consiliul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti. 

Cinteza a fost ales parlamentar in colegiul uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr.03 Arges, in 2008, pentru al doilea mandat consecutiv. A fost membru al Comisiei pentru sanatate publica. 

Senatorul PDL Mircea Cinteza a declarat, dupa anuntarea in plenul Senatului a deciziei de a demisiona din functia de senator, ca gestul sau are in vedere incompatibilitatea cu activitatea pe care o desfasoara in Colegiul Medicilor din Bucuresti si in Adunarea Generala a Colegiului Medicilor Bucuresti. 

''Am fost ales in Consiliul Colegiului Medicilor din Bucuresti si in Adunarea Generala a Colegiului Medicilor Bucuresti acum cateva zile si, conform legislatiei care a inceput sa functioneze dupa ce am fost ales parlamentar, aceasta pozitie este considerata functie de conducere incompatibila cu functia de parlamentar. Exista discutii si asupra faptului ca, fiind sef de sectie as fi incompatibil cu activitatea de parlamentar. Acest lucru nu este rezolvat, e in curs de judecata'', a adaugat Cinteza. 

El a afirmat ca daca va gasi sustinere, ia in calcul o "activitate cat mai intensa in Colegiul Medicilor din Romania''. 

''Am considerat ca as fi mai de folos comunitatii daca as putea sa imi desfasor activitatea in Colegiul Medicilor, mai cu seama ca urmeaza momente importante in viata sistemului sanitar si lucrul acesta ar fi fost imposibil daca nu renuntam la una din pozitii. Am regrete ca parasesc Parlamentul insa, pe de alta parte, constat ca in mod real politica romaneasca are din ce in ce mai multi profesionisti. Constat ca oamenii sunt bine pregatiti. Sunt convins ca si cel mai imi va lua locul si ceilalti pot sa duca la capat aceste sarcini, in conditiile in care Romania trebuie sa-si reajusteze politica in raport de ce se intampla in intreaga lume, ceea ce nu este simplu'', a mai spus Mircea Cinteza. 

Intrebat daca ia in calcul o candidatura la viitoarele alegeri pentru presedintia Colegiului Medicilor, Cinteza a precizat ca va avea discutii cu colegii si va lua o decizie in functie de sansele pe care le-ar avea. 

''Urmeaza sa vad, pentru ca sunt mai multi pasi. Urmeaza alegeri pentru Consiliul National, in care probabil voi candida si mai departe, in functie de discutiile cu colegii si de sansele pe care le voi avea, iau in calcul o activitate cat mai intensa in Colegiul Medicilor din Romania'', a mai spus Mircea Cinteza. 

Senatorul demisionar a precizat ca a avut discutii cu cei din conducerea partidului si a admis ca urmatoarea perioada va fi ''dificila'' in Senat avand in vedere echilibrul ''fragil''. 

''Intai le-am spus (n.r. celor din conducerea PDL), incepand cu cei din Arges, unde am fost ales. Toata lumea considera ca pe de o parte e dificil, pentru ca e un an cu foarte multe alegeri si o alegere in plus nu e folositoare. Echilibrul politic din Senat, o perioada, va fi mai fragil. Pe de alta parte, toti au declarat ca imi respecta decizia si ca pot avea o activitate folositoare comunitatii si in cealalta varianta'', a conchis Mircea Cinteza. 

Odata cu demisia senatorului Cinteza un loc de senator ramane vacant. Partidele isi vor desemna reprezentantii si, potrivit reglementarilor in vigoare, in cel mult trei luni de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii prin care se constata incetarea mandatului, vor avea loc alegeri partiale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: