Manifestanti ai miscarii Ocupati Wall Street au protestat in fata Congresului

Data publicarii: 07-12-2011 | International

Manifestanti din cadrul miscarii 'Ocupati Wall Street', care se opun inegalitatilor economice si sociale, au organizat marti o actiune de protest in fata cladirii Congresului Statelor Unite ale Americii din Washington si a oficiilor grupurilor de lobby, potrivit AP si Reuters.

'Urmarim situatia in intreaga zona a Capitoliului' - a tinut sa asigure o purtatoare de cuvant a politiei. Potrivit acesteia, un manifestant a fost arestat in momentul in care incercase sa patrunda in biroul unei deputate a Camerei Reprezentantilor din partea Partidului Republican, Vicky Hartzler, a carei formatiune politica se opune initiativelor presedintelui Barack Obama privind combaterea somajului. 

'Le respectam dreptul la opinie. Reprezentantii Congresului inteleg dorinta americanilor de a se face auziti de guvernanti si de a participa impreuna cu acestia la crearea unui mediu favorabil cresterii locurilor de munca', a afirmat purtatoarea de cuvant a unuia din parlamentari. 

Conform politiei, la actiunea de protest din fata sediului Congresului american au participat cateva zeci de manifestanti din miscarea 'Ocupati Wall Street'. 

Mai multe grupuri de participanti au anuntat ca in cursul saptamanii vor desfasura alte cateva actiuni sub sloganul 'Take Back the Capitol', exprimandu-si nemultumirea fata de faptul ca marile corporatii si bancile din SUA detin prea multa putere si bani. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: