Rusia: Circa 100 de protestatari retinuti la Sankt-Petersburg

Data publicarii: 08-12-2011 | International

Aproximativ 100 de protestatari impotriva fraudelor care au marcat alegerile legislative organizate duminica in Rusia au fost retinuti miercuri la Sankt-Petersburg, potrivit unui anunt al politiei locale, transmite AFP.

In jur de 250 de persoane, in majoritate tineri, au manifestat pe unul dintre trotuarele bulevardului Nevski Prospekt, principala artera din centrul orasului, pentru a denunta desfasurarea scrutinului castigat de partidul Rusia Unita, condus de premierul Vladimir Putin. 

"Am venit sa vad cu ochii mei aceasta rusine. Oameni sunt arestati pentru nimic, am impresia ca nu suntem departe de anul 1937", a declarat pentru AFP una dintre protestatare. 

Marti, circa 200 de persoane au fost retinute in cursul unei manifestatii desfasurate in al doilea oras al Federatiei Ruse. 

La Moscova, miercuri seara nu a mai avut loc nicio manifestatie, in pofida unui apel lansat pe Internet. Potrivit AFP, fortele de ordine erau totusi prezente in numar mare in piata Triumfalnaia, unde in jur de 600 de protestatari au fost retinuti cu o zi in urma. 

Miscarea Cealalta Rusie, citata de Interfax, a anuntat totusi ca zece dintre activistii sai au fost retinuti in centrul Moscovei, in timp ce politia moscovita a indicat arestarea a cinci persoane in piata Triumfalnaia.

Sursa: AGERPRES