Adrian Vasilescu: Ceea ce se intampla in lume priveste si Romania

Data publicarii: 09-12-2011 | Finante-Banci

Romania nu poate fi ocolita de actualele evolutii pe plan mondial, iar recesiunea 'va schimba cursul istoric', a afirmat, joi, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, cu ocazia unui seminar financiar-bancar, la Sinaia.

'Noi romanii vom veni la aceeasi masa si vom vedea ce loc vom gasi. Noi trebuie sa ne pregatim pentru noua normalitate. Noi am scapat de recesiune. La aceasta ora, datele din economie ne arata ca recesiunea nu numai ca nu se mai intoarce anul acesta, ci chiar se consilideaza iesirea din recesiune, dar ramanem cu criza si dupa criza va veni un lucru pe care incepem cu totii sa il intuim. Se schimba lumea si vom fi nevoiti sa ne alegem un nou stil de viata. Stilul de viata care s-a numit bunastarea pe datorie', a spus Vasilescu. 

Consilierul guvernatorului Mugur Isarescu a apreciat ca pentru Romania anul 2011 va fi an de crestere economica. 'Este clar ca vom incheia anul 2011 cu crestere economica. Vedem in primul rand ca agricultura ne-a scos din impas anul acesta. Agricultura are o pondere mica in ceea ce priveste contributia la PIB, dar a avut o crestere foarte rapida, mai ales in trimestru III am avut un maximum de recolta. Acest trimestru ne-a adus o crestere la agricultura de 23%', a subliniat Vasilescu. 

Adrian Vasilescu a participat la Seminarul financiar-bancar EU-COFILE - organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor, la Sinaia. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: