CSA: CARDIF ASIGURARI a fost dizolvata

Data publicarii: 09-12-2011 | Finante-Banci

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat aprobarea retragerii autorizatiei de functionare a Societatii Comerciale CARDIF ASIGURARI S.A. ca urmare a dizolvarii societatii, conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor.

Anterior aprobarii retragerii autorizatiei de functionare, prin Decizia CSA nr.654/19.09.2011 a fost aprobat transferul de portofoliu de asigurari de viata de la Societatea Comerciala CARDIF ASIGURARI S.A. la Societatile Comerciale CARDIF ASSURANCE VIE S.A. Paris Sucursala Bucuresti si CARDIF - ASSURANCE RISQUES DIVERS S.A. Paris Sucursala Bucuresti.

Decizia nr. 850/28.11.2011 privind aprobarea retragerii autorizatiei de functionare a Societatii Comerciale CARDIF ASIGURARI S.A. a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

* De asemenea, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale INSURANCE REINSURANCE INTERNATIONAL BROKER DE ASIGURARE - S.A. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii pana la aprobarea de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a conducatorilor executivi care sa indeplineasca conditiile legale.

Decizia nr. 859/28.11.2011 privind sanctionarea Societatii Comerciale INSURANCE REINSURANCE INTERNATIONAL BROKER DE ASIGURARE - S.A. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat suspendarea, la cerere, pentru o perioada de 3 ani, a desfasurarii activitatii de broker de asigurare a Societatii Comerciale M.C.M. Broker de Asigurare - Reasigurare S.R.L. 

Decizia nr. 1030/06.12.2011 privind suspendarea, la cerere, a desfasurarii activitatii de broker de asigurare a Societatii Comerciale M.C.M. Broker de Asigurare - Reasigurare S.R.L.  a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale STRATEGIC INSURANCE BROKER S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

Printre contraventiile constatate care au dus la aplicarea sanctiunii se numara:

  • societatea nu a decontat primele incasate la societatile de asigurare;
  • nu a facut dovada detinerii politei de raspundere civila profesionala;
  • nu a transmis copiile contractelor de munca/administrare pentru conducatorul executiv si pentru administrator;
  • unele raportari si situatii financiare au fost transmise cu date incomplete sau incorecte;
  • a transmis cu intarziere procedurile interne privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism.

Decizia nr. 1031/06.12.2011 privind sanctionarea Societatii Comerciale STRATEGIC INSURANCE BROKER S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

* Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat sanctionarea Societatii Comerciale Inter Consulting Broker de Asigurare S.R.L. cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii.

Printre contraventiile constatate care au dus la aplicarea sanctiunii se numara:

  • societatea nu are conducator executiv aprobat, iar raportarile transmise au fost semnate de o persoana care nu avea calitatea de persoana semnificativa;
  • administratorul nu detine un contract de administrare/mandat incheiat cu societatea;
  • a transmis cu intarziere unele raportari si situatii financiare.

Decizia nr. 1034/06.12.2011 privind sanctionarea cu interzicerea temporara a exercitarii activitatii Societatii Comerciale Inter Consulting Broker de Asigurare S.R.L. a fost transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, Partea I.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: