S&P a pus supraveghere ratingurile a 15 firme europene de asigurari

Data publicarii: 12-12-2011 | International

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a anuntat vineri ca a plasat sub supraveghere cu implicatii negative ratingurile a 15 companii europene de asigurari, printre care Allianz, AXA si Aviva, din cauza crizei datoriilor din zona euro, informeaza un comunicat de presa.

Pe lista se mai afla companii precum RSA Insurance Ireland, Generali, Mapfre Millenniumbcp-Ageas Group, Triglav Group si Unipol Group. 

'Am decis sa plasam ratingurile anumitor asiguratori europeni sub supraveghere cu implicatii negative. In functie de rezultatul revizuirii ratingurilor statelor din zona euro, ratingul pe termen lung al acestor asiguratori ar putea fi coborat cu una sau doua trepte, iar ratingul pe termen scurt pentru anumiti asiguratori ar putea fi coborat cu o treapta', a anuntat S&P intr-un comunicat. 

Decizia Standard and Poor's de a plasa unele din cel mai mari companii de asigurari din lume sub supraveghere este ultima dintr-un sir de masuri adoptate de agentiile de rating in ultimele luni. In urma cu doua saptamani, Standard and Poor's a retrogradat unele din cele mai mari banci din lume. De asemenea, saptamana trecuta Standard and Poor's a amenintat ca va retrograda cu o treapta ratingurile 'AAA' atribuite Germaniei, Olandei, Finlandei, Luxemburgului si Austriei.

Sursa:  AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: