Isarescu: Sistemul financiar bancar romanesc va capata trasaturile celui european

Data publicarii: 13-12-2011 | Finante-Banci

Sistemul financiar bancar romanesc va capata intr-o masura si mai mare trasaturile sistemului european, a declarat, luni, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, la Forumul Bancar Roman.

'Vom capata in si mai mare masura, in sistemul financiar bancar, trasaturi ale sistemului european si dupa ce am vazut aceasta pozitie a Romaniei, inca o nuanta: trasaturi ale sistemului financiar bancar continental. Insa dreptul financiar bancar este anglo-saxon. Sa vedem unde va duce aceasta scindare. Dar un lucru e sigur: sistemul nostru va fi din ce in ce mai european', a afirmat Isarescu, referindu-se la situatia Romaniei in contextul noului acord privind fiscalitatea la nivel european. 

Guvernatorul BNR a tinut sa sublinieze diferenta dintre 'reglementarea globalizarii' si 'globalizarea reglementarii'. 

'Avem o reglementare a globalizarii sau o globalizare a reglementarii? Se face un tandem si, uneori, in subordonare totala, se fac uniuni. Cu Fondul Monetar intarit, cu Banca Mondiala, vom asista la o globalizare a reglementarilor, dar inversul inseamna ceva mai mult. E o diferenta de esenta', a completat Mugur Isarescu.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: