Treichl: Pentru achizitia BCR ne-a pedepsit realitatatea

Data publicarii: 13-12-2011 | Finante-Banci

Grupul Erste a fost pedepsit de pietele financiare dupa achizitia subsidiarelor din Cehia si Slovacia, care ulterior s-au dovedit afaceri bune, in timp ce in cazul BCR sanctiunea a venit din realitatea dictata de criza, si nu dinspre piete, a declarat directorul general al Erste, Andreas Treichl, scrie Ziarul Financiar

"Am fost pedepsiti puternic in 2000, cand am cumparat Ceska Sporitelna. O banca de stat in faliment intr-o locatie foarte nesigura. O banca de trei ori cat Erste la momentul respectiv. Au fost oameni care atunci m-au facut nebun. Cativa ani mai tarziu, reactia a fost aproape aceeasi cand am cumparat banca din Slovacia. Zece ani mai tarziu oamenii ne spun: «De ce nu arata tot grupul ca bancile din Cehia si Slovacia?»", a spus Treichl.

La achizitia BCR, grupul Erste nu a fost pedepsit de piata, dar a fost pedepsit de realitate. "In 2006 am cumparat BCR. Nu am fost pedepsiti de piete, chiar daca a fost de departe cea mai scumpa achizitie pe care am facut-o. Dar am fost pedepsiti de realitate. Cand criza financiara a lovit puternic Europa Centrala si de Est, achizitia noastra scumpa s-a transformat intr-o actiune foarte scumpa", a afirmat seful Erste.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: