84% dintre romani sunt dispusi sa lucreze peste hotare

Data publicarii: 13-12-2011 | HR/Cariere

Daca la nivel international jumatate din forta de munca este dispusa sa se mute peste hotare, in Romania 84% din forta de munca este dispusa sa se relocheze in strainatate, in timp ce 59% este dispusa sa se relocheze doar in tara. 

Top 6 tendinte privind migratia fortei de munca din Romania 

1. Durata perioadei de sedere

56% dintre romani urmaresc un loc de munca in strainatate pe o durata de cel putin 5 ani. 

2. Motivele mobilitatii fortei de munca

Primul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania. 

3. Tipul de colaborare 

Cele mai vizate contracte de catre romani sunt si cele vizate la nivel international, si anume contractele pe perioada determinata (71%). 

4. Tarile vizate 

Romanii isi doresc sa lucreze mai ales in Marea Britanie, Germania si Franta. 

5. Motivele relocarii in Romania 

Principalul motiv al respondentilor privind relocarea in Romania este oportunitatea de a-si largi experienta (56%). 

6. Instrumentele de cautare a unui job in strainatate

Site-urile de joburi reprezinta, si pentru romani, cele mai utilizate metode (81%) in gasirea unui loc de munca in strainatate. 

Click aici pentru raportul 2011 Global Talent Mobility Survey.â 

2011 Global Talent Mobility Survey a fost efectuat de catre The Network, impreuna cu organizatia de cercetare olandeza, Intelligence Group, in perioada Iunie-Septembrie 2011. In realizarea sondajului au fost implicare 66 de tari (printre care si Romania, prin intermediul BestJobs.ro) si 162.495 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. 

--------

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova, membru The Network. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: