BNR declara 3 ianuarie 2012 zi nebancara

Data publicarii: 15-12-2011 | Finante-Banci

Banca Nationala a declarat ziua de 3 ianuarie 2012 ca zi nebancara, in care Sistemul electronic cu decontare pe baza neta - SENT nu va functiona, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai BNR.

BNR a emis o circulara, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 877 din 12 decembrie 2011, privind declararea zilei de 3 ianuarie 2012 ca zi nebancara, in care TRANSFOND S.A. precizeaza ca sistemul electronic cu decontare pe baza neta - SENT nu va functiona in data de 3 ianuarie 2012. 

Sistemul Electronic de Plati interbancare isi va relua activitatea, prin toate componentele sale, pe 4 ianuarie 2012. 

TRANSFOND S.A. este operatorul Sistemului Electronic de Plati: administrator si operator tehnic al sistemului SENT (casa de compensare automata), operator tehnic al sistemelor ReGIS (sistemul de decontare pe baza bruta in timp real) si SaFIR (sistemul de depozitare si decontare a operatiunilor cu titluri de stat) conform mandatului acordat de catre Banca Nationala a Romaniei. 

Incepand cu luna iulie 2009, TRANSFOND S.A. este furnizor autorizat de Servicii de Arhivare Electronica (e-Arhiv@) in conformitate cu prevederile Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor in forma electronica. Autorizarile si acreditarile necesare au fost obtinute in baza ordinelor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, nr. 521 si 522. 

Totodata, TRANSFOND S.A. a lansat, incepand cu data de 1 septembrie 2009, Linia de Urgenta pentru Carduri (LUC), serviciu destinat emitentilor de carduri din Romania, ce pune la dispozitia clientilor institutiilor participante, un numar unic de contact, disponibil 24/7/365, pentru blocarea cardurilor pierdute sau furate. 

In 2010, TRANSFOND S.A. si-a completat gama de servicii oferite, prin adaugarea la acestea a Serviciului de Facturare Electronica (e-Factur@), pus la dispozitie emitentilor de facturi si destinatarilor acestora.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: