Blaga: BNR a comunicat ca Romania nu are creante fata de Germania

Data publicarii: 16-12-2011 | Finante-Banci

Proiectul de hotarare pentru infiintarea comisiei a fost respins cu 65 de voturi "impotriva", 48 de voturi "pentru" si trei abtineri

Senatul a respins, ieri, propunerea de infiintare a unei comisii speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei catre Romania, dupa ce Vasile Blaga a anuntat ca BNR a comunicat ca a identificat date suplimentare care indica faptul ca Romania nu are creante fata de Germania, informeaza Mediafax. Proiectul de hotarare pentru infiintarea comisiei a fost respins cu 65 de voturi "impotriva", 48 de voturi "pentru" si trei abtineri. Presedintele Senatului, Vasile Blaga, anuntase plenul ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a transmis conducerii acestei Camere legislative ca a identificat date suplimentare care indica faptul ca Romania nu are creante fata de Germania. 

Biroul Permanent al Senatului a decis, in 28 noiembrie, sa propuna plenului o hotarare privind infiintarea comisiei care sa analizeze subiectul "datoriei istorice a Germaniei catre Romania". "Senatul Romaniei cere tuturor organelor de stat, institutiilor si organizatiilor sa puna la dispozitia comisiei, in termenul solicitat, orice informatii si documente care sunt de natura sa serveasca activitatii acesteia", se arata in proiectul de hotarare. 

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: