Inceputul sfarsitului pentru dinozaurii SIF

Data publicarii: 16-12-2011 | Finante-Banci

Investitorii sau grupurile de persoane care au ajuns, pana in prezent, sa detina concertat pachete (prin actiuni comune) importante de actiuni la societatile de investitii financiare vor adopta ca strategie pentru perioada urmatoare ocuparea de locuri in consiliile de administratie ale SIF-urilor. O astfel de strategie va periclita pozitia actualilor sefi ai SIF-urilor, care de ani de zile detin aceste functii si actionau de multe ori dicutabil in luarea unor decizii. De-a lungul anilor, au existat numeroase scandaluri si acuzatii la adresa administratorilor de SIF-uri care dispuneau in functie de interese de activele societatilor.

Deputatii au aprobat joi, in sedinta de plen, proiectul legislativ pentru cresterea pragului maxim de detinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din totalul ac-tiunilor emise de fiecare societate de investitii financiare. Legea urmeaza sa fie transmisa spre promulgare presedintelui Traian Basescu, iar apoi va fi publicata in Monitorul Oficial.

Grupurile care actionau pe mai multe structuri in cadrul SIF-urilor se vor concentra pentru a-si impune oamenii in conducerile acestor societati, este de parere managerul societatii de brokeraj Vienna Investment Trust, Adrian Simionescu.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: