Cum puteti avea o vacanta in rate

Data publicarii: 16-12-2011 | Turism

Criza i-a determinat pe multi romani sa faca taieri substantiale din bugetul de concediu din aceasta iarna. Pentru a nu-si pierde totusi clientii, multe agentii de turism incearca sa vanda vacante in rate. Pe langa avantaje, acestea au insa si multe inconveniente.

 Unele agentii de turism vor ca in momentul plecarii, turistul sa fi achitat toate ratele, altele prevad penalizari importante in cazul renuntarii la excursie. Uneori numarul ratelor este mai mic decat cel convenabil din punct de vedere financiar si, nu in ultimul rand, s-ar putea sa nu fiti declarati eligibili de catre banci pentru un astfel de credit, scrie Romania Libera

E similara cu achizitionarea unui televizor

Un patron de agentie ne-a explicat modul in care se deruleaza aceasta afacere.  "Bancile ii cunosc pe clientii care sunt buni platitori si care sunt solvabili. Ei incheie intelegeri cu turoperatorii si le transmit acestora care dintre clienti sunt de incredere, din punct de vedere financiar. Ulterior, agentiile de turism le ofera acestor clienti posibilitatea de a achita excursiile in rate. Este acelasi tip de tranzac-tie ca in cazul in care vrei sa iti iei un televizor in 10 sau 12 rate fixe, pentru care nu se percepe nici un fel de comision sau dobanda. Doar agentiile de turism foarte mari, cu multi clienti si care isi permit sa organizeze curse charter, accepta sa lucreze in acest sistem cu bancile, deoarece in acest tip de afacere trebuie sa imparti cu banca o parte din comisionul tau de agentie."

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: