Volksbank Romania opereaza in continuare si nici nu se vinde in curand

Data publicarii: 16-12-2011 | Finante-Banci

In urma informatiilor aparute in presa privind mutarea operatiunilor de pe piata locala intr-o noua divizie, Volksbank Romania a transmis pozitia sa oficiala: 

Volksbank Romania va continua sa opereze in Romania, posibilitatea intreruperii activitatii fiind exclusa! De asemenea, deocamdata nu exista discutii pe tema vanzarii bancii in perioada imediat urmatoare. 

Anunturile recente ale actionarului majoritar, grupul Volksbank (OVAG) din Austria, prin care Volksbank Romania este trecuta intr-o divizie separata, considerata non-core, nu implica o noua abordare a actionarilor vis-a-vis de activitatile din Romania, ci o formalizare a strategiei anuntate inca din vara. Potrivit acesteia, Volksbank Romania va fi revitalizata si vanduta in cativa ani, cand conditiile de pe piata vor fi propice. 

In plus, Volksbank Romania va beneficia la inceputul anului viitor de o majorare de capital de peste 200 de milioane de euro. Recenta decizie a actionarilor demonstreaza dorinta de a continua sa sustina subsidiara din Romania. Cu 400 de milioane de euro sub forma de infuzii de capital in ultimii doi ani, grupul Volksbank este unul dintre cei mai mari investitori directi de pe piata locala." -  declara Johann Lurf, Presedinte Volksbank Romania 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: