Bursa isi schimba sistemul de conducere in 2012

Data publicarii: 03-01-2012 | Bursa

Consiliul Bursei va propune actionarilor Bursei de Valori Bucuresti schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere si Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificarile actului constitutiv al bursei vor viza o structura a Consiliului de Supraveghere in care sa fie reprezentanti actionari, intermediari, investitori si emitenti. 

Consiliul Bursei se va intruni in prima saptamana din ianuarie si va convoca, in acest sens, o adunare generala extraordinara a actionarilor. 

In prezent, BVB este condusa de un Consiliu de Administratie din care fac parte Stere Farmache (presedinte), Ciprian Zah si Mircea Botta (vicepresedinti), Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia si Cosmin Gheorghiu. 

Un loc in Consiliu este vacant dupa ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renuntat la functia de administrator al Bursei, in conditiile in care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu functia de manager al FP. 

Pe 9-10 ianuarie, actionarii BVB sunt convocati sa decida daca vor fi revocati administratorii actuali, asa cum a propus un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile BVB. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: