Pagubele unui eventual cutremur: 4,8 miliarde euro

Data publicarii: 04-01-2012 | Diverse

Primul "punct de control" al programului roman de asigurare la catastrofe, inclusiv masura in care acesta a impulsionat piata de asigurari facultative de locuinta, a fost marcat in cadrul ICAR 2011.

 La momentul bilantului primului an de asigurari obligatorii, participantii la eveniment au analizat atat expunerea Romaniei la riscul de dezastru, cat si solutiile privind fidelizarea clientilor, accelerarea trendului reinnoirilor, precum si sporirea gradului de subscriere concomitent cu cel al pregatirii in fata unei eventuale catastrofe.

Pierderile pe care le-ar provoca in sectorul rezidential un cutremur similar celui din martie 1977 ar putea ajunge la 4,8 miliarde euro, in conditiile in care valoarea totala a locuintelor la nivel national este estimata la 105,6 miliarde euro, potrivit ultimelor studii realizate de experti internationali in modelarea riscurilor.
Expunerea rezidentiala totala in Romania, dupa clasa de materiale si inaltimea cladirilor, este estimata la aproximativ 105,6 miliarde euro, din care valoarea locuintelor din mediul urban depaseste suma de 60 miliarde euro, cea din Bucuresti fiind estimata la peste 12 miliarde euro, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea, in cadrul ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale. 
Si cum scenariul producerii unui cutremur de intensitate comparabila cu cel din 1977 a devenit aproape o certitudine intr-o perspectiva medie de timp, asigurarea locuintelor devine si ea o necesitate.

Integral in Romania Libera