Greseli pe care nu ar trebui sa le facem pe banii nostri

Data publicarii: 05-01-2012 | Bursa

Brokeri si analisti financiari indica unele erori care ar fi de evitat in 2012.

Intre acestea, asumarea de pozitii pe termene lungi fara ordine de stop-loss prestabilite, un management deficitar al banilor, complacerea in ideea ca ne-am diversificat portofoliul, dar si supradimensionarea riscurilor .

Chiar si intr-o perioada de dificultati economice majore precum cea pe care o traversam, preocuparea pentru economisire si investitii trebuie sa ramana ridicata intrucat experienta ne arata ca este mai usor sa ne descurcam in viata in masura in care dispunem de resurse pe care le putem utiliza in momente neprevazute. Totusi, intr-o lume financiara turbulenta, inclusiv beneficiul de a avea bani aduce batai de cap. Grija pentru conservarea capitalului si interesul pentru obtinerea unui randament de pe urma acestuia necesita deopotriva eforturi.

Cum climatul investitional nu este tocmai prielnic, iar in fata noastra sunt multe necunoscute, este bine ca cel putin sa evitam greselile care depind de noi. Este si motivul pentru care Curierul National a solicitat unor brokeri si analisti financiari cateva raspunsuri legate de erorile pe care ar trebui sa le ocolim in 2012 in abordarile noastre investitionale.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: