Top valute 2011

Data publicarii: 06-01-2012 | Finante-Banci

Investitiile in pietele financiare au fost o provocare dura in anul 2011. Au castigat doar cei care au speculat pe termen scurt - mediu, intuind directia corecta a pietei. Daca bursele de valori au reamintit de criza din 2008, dintre metalele pretioase doar aurul a mai "stralucit” putin si foarte putine valute au inregistrat performante notabile in lupta acerba pentru devalorizare”, se arata intr-o analiza Admiral Markets.

Yenul japonez, +5,5%

Surprinzator poate, valuta anului a fost yenul japonez, in pofida catastrofei din luna martie, a randamentului nul, cat si a interventiilor Bancii Centrale si a deficitului imens, de aproximativ 200% din PIB, ce se reflecta in evolutia celui mai important indice bursier nipon, arata analistul financiar, Cristian Cochintu, de la Admiral Markets.Pe parcursul anului trecut, yenul japonez s-a apreciat cu 5,5%.

Dolarul australian, +4,2%

Pe locul secund s-a situat dolarul australian (AUD), valuta cu cea mai buna dobanda dintre cele majore, ce a beneficiat de exporturile de materii prime si marfuri finite in special catre China in primele luni ale anului.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: