Avem motive sa pariem pe SIF-uri?

Data publicarii: 06-01-2012 | Bursa

  • O mare parte din estimari indica pentru sfarsitul anului niveluri apropiate de cele actuale.
  • Majoritatea brokerilor si analistilor contactati de Curierul National considera ca aprecierile vor fi aduse in primele luni de dividende, iar maximul pe BET-FI se va consemna in preajma AGA din primavara.

In a doua parte a anului trecut doua dintre elementele care au captat imaginatia investitorilor in timpul "boom"-ului bursier din 2005-2007 in ceea ce priveste SIF-urile, respectiv ridicarea pragurilor de detinere si valorificarea participatiilor la BCR, au fost transpuse in realitate. Nici oferta Erste insa si nici votul din Camera Deputatilor privind urcarea limitei de detinere la 5% nu au antrenat insa o efervescenta pe Bursa. Indicele BET-FI nu a urcat decisiv peste nivelul de 20.000 de puncte si nici nu a conturat un trend ascendent, scrie Curierul National

Va aduce anul 2012 ceea ce "la cald" stirile mentionate mai sus si asteptate de atata timp nu au reusit sa produca? Pentru a gasi raspunsuri la intrebarea de mai sus, Curierul National a realizat un poll in randul unor brokeri si analisti financiari pentru a vedea unde vad acestia indicele financiar BET-FI la sfarsitul anului. In cea mai mare parte insa, acestia au indicat valori apropiate de cea de 19.341,50 puncte la care a inchis 2011. Extremele merg pana la 30.000 de puncte in sens maxim, dupa cum Rares Sofariu, manager la Interest Plus Fund, a avansat chiar si un nivel de 10.000 de puncte drept cea mai pesimista proiectie pentru decembrie 2012.

Interesant este ca sase dintre cei zece respondenti au subliniat ca vad aprecierile in primele luni ale anului, in asteptarea si dupa convocatoarele AGA. Obtinerea de drepturi de vot in adunarile generale si perspectiva dividendelor ar urma sa alimenteze un trend pozitiv care sa aduca un maxim pe BET-FI in primavara. A doua parte a anului ar urma sa aduca anumite corectii, in paralel cu evolutii similare pe pietele externe.

Cititi integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: