Ce discuta oficialii BNR la Viena?

Data publicarii: 12-01-2012 | Finante-Banci

  • Vasilescu: Discutiile au vizat implicatiile majorarilor de capital in bancile europene si preocuparea ca aceste noi cerinte sa nu aiba efecte negative in tarile emergente.
  • Bloomberg spune ca se negociaza propunerile privind limitarea riscurilor asumate de bancile austriece.

Discutiile de ieri de la Viena au vizat implicatiile noilor cerinte de majorare a capitalului pentru bancile europene si posibilele efecte negative asupra tarilor emergente, a declarat pentru Mediafax Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. "La Viena e conferinta celor 17 tari. Banca Nationala a Romaniei este reprezentata de un viceguvernator. Se discuta probleme privind implicatiile majorarilor de capital in bancile europene si preocuparea ca aceste noi cerinte sa nu aiba efecte negative in tarile emergente", a spus, ieri, Adrian Vasilescu. Consilierul guvernatorului BNR a adaugat ca, probabil, la finele reuniunii va fi transmis un comunicat catre presa.

Reglementari privind capitalul si lichiditatea

Bloomberg nota ca oficialii vor discuta reglementarile privind capitalul si lichiditatea, propuse anul trecut de banca centrala a Austriei si FMA, care impun Erste Group Bank, Raiffeisen Bank International si UniCredit Bank Austria sa limiteze creditarea in Europa de Est la 110% din depozitele si finantarea atrase pe plan local, ceea ce echivaleaza cu conditionarea noilor linii de credit de la bancile-mama de resursele obtinute de pe pietele respective. Propunerile, menite sa asigure mentinerea ratingului AAA al Austriei, au fost criticate de oficialitati din Europa de Est, ingrijorate ca astfel de limitari pe creditare ar putea incetini cresterea economica din regiune.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: