Mircea Vasilescu, noul presedinte al Fundatiei Soros Romania

Data publicarii: 13-01-2012 | Diverse

Noul presedinte al Fundatiei Soros Romania pentru un mandat de 2 ani este Mircea Vasilescu, el fiind cel de-al saselea presedinte al Fundatiei in cei 22 de ani de activitate in Romania.

Mircea Vasilescu este din 1998 redactor-sef la Dilema Veche si conduce revista lunara Dilemateca. Conferentiar doctor la Departamentul de Studii Literare al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, a predat mai multi ani la Universitatea La Sapienza din Roma.

Alaturi de o constanta activitate jurnalistica, printre care amintim colaborarea cu Europa Libera, este autorul volumelor "Mass Comedia. Situatii si moravuri ale presei de tranzitie" (2001), "Iubite cetitoriule. Lectura, public si comunicare in cultura romana veche" (2001) si "Europa dumitale. Dus-intors intre noi si ei" (2007). Este membru in board-ul editorial al Eurozine ( www.eurozine.com) - reteaua revistelor culturale europene.

 Consiliul Director al Fundatiei Soros Romania pe care il prezideaza este format din Armand Gosu, Mariea Ionescu, Irina Margareta Nistor, Dragos Pislaru, Marian Popescu si Catalin Stefanescu.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: