Basescu: Cer public premierului retragerea proiectului Legii Sanatatii

Data publicarii: 13-01-2012 | Actualitate

Acestea sunt principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu:

- Am observat ca in aceste zile s-a folosit masiv  dezinformarea si as vrea sa afc cateva precizari: Cea mai mare minciuna promovata continuu este legata de SMURD, desi proiectul legii se afla si pe site-ul ministerului sanatatii si pe site-ul presedintiei, continua aceeasi minciuna: privatizarea sau desfiintarea SMURD. nu spun decat ca este o minciuna. Alcetva nu mai pot spune, daca se continua manipularea, scrie Realitatea.net

- O alta poveste puternic sustinuta este ca se vor infrupta privatii din banii de sanatate. Sa stiti ca ACUM se intalmpla acest lucru. Dumneavoastra scrieti aproape zilnic sau periodic despre pretuirle si precsirptiile la medicamente si datoriile pe care le avem la plata lor. Dumneavoastra ati desfasurat anchete si ets o realitate ati sublinit an nenumarate randuri ecagerarile la cheltuielile din spitale. Indiferent cum etichetati sau cum eticheteaza analistii ce s-ar putea intampla an perioada urmatoare, in acest moment privatii se infrupta mai bine ca oricand din banii publoici.

- Aud ca la urgenta totul est prefect si nu mai avem de facut. poate reusiti sa aflati cat de dramatica este situati in mediul rural. Mediul rural trebuie ajutat la fel de eficient ca cei din zonele unde sunt televiziuni.

-Vrem sa tranformam spitalele in societati sau fundatii pentru a avea acces la credit in functie de CA pe care o realizeaza, astfel incat sa isi poata achiziotiona si singure echipamente necesare.

- In acest sistem coruptia functsioneaza din plin in sistemul de stat. In nici un caz romanii nu sunt egali din punct de vedere al sanselor. Eu nu spun ca proiectul de lege pe care l-am propus este nmult mai echitabil pentru ca probabil vor fi multi care nu isi vor putea face asigurari suplimentare. Dar macar va fi un pachet de servici de baza care va fi oferit tuturor.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: