Atentie la IFN-urile online!

Data publicarii: 16-01-2012 | Finante-Banci

Din cauza conditiilor mai drastice de creditare, romanii au inceput sa apeleze din ce in ce mai mult la intreprinderile financiare nebancare (IFN) pentru a se imprumuta. Numai ca, pe langa faptul ca practica dobanzi mai mari decat cele ale bancilor,multe IFN-uriau inceput sa dea tepe clientilor. Astfel, cele mai multe firme activeaza doar in mediul online, momindu-i pe clienti cu oferte aparent tentante, care ascund numeroase comisioane si dobanzi uriase.

 IFN-urile au ajuns sa detina anul trecut o treime din totalul creditelor pentru populatie. Astfel, in 2010, institutiile financiare nebancare din zona euro au oferit credite de consum de peste 600 de miliarde de euro.

 Dincolo de modul facil de obtinere a imprumutului, pot aparea insa surprize, mai ales cand clientii nu sunt atenti la ce semneaza. Mai mult, aceste institutii deseori nu detin un sediu fizic, deschis clientilor, preferand sa lucreze prin agenti care vin direct la domiciliu sau sa lucreze doar pe internet, oferind bani direct in cardurile celor doritori sa se imprumute. Problema acestui sistem de lucru este ca, in cazul unei probleme, clientul nu poate sa mearga la un birouunde sa discute personal cu un operator, el fiind limitat la a trimite e-mailuri, in sperata rezolvarii problemelor.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: