Emil Boc - Protestele pasnice sunt legitime, violenta de netolerat

Data publicarii: 16-01-2012 | Politica

"Libertatea de exprimare e garantata in Romania, e un castig al societatii democratice si statului de drept. Protestele pasnice, in conditiile legii, sunt legitime, dar violenta stradala e inacceptabila si de netolerat. Obligatia statului e ca cetateanul sa fie in siguranta indiferent unde se afla, pe strada sau acasa", spune Boc .

Principalele declaratii ale premierului:

- Libertatea de exprimare e garantata in Romania, e un castig al societatii democratice si statului de drept. Protestele pasnice in conditiile legii sunt legitime, dar violenta stradala e inacceptabila si de netolerat. Obligatia statului e ca cetateanul sa fie in siguranta indiferent unde se afla, pe strada sau acasa. Coalitia a solicitat foarte clar si explicit autoritatilor statului sa protejeze cetateanul indiferent unde se afla

- Inteleg si intelegem greutatile prin care trec romanii. Stim ca nu trec vremuri usoare, ca suntem intr-o criza economica ce a fost mult mai aspra dect cineva si-a imaginat vreodata. Stim ca  am fost obligati sa luam masuri care au adus oamenior necazuri si privatiuni financiare. Dar tot oamenilor le multumesc pentru faptul ca , cu sprijinul si suportul lor am reusit sa salvam tara de la colaps. Stabilitatea economica e rezultatul muncii romnilor si e pacat sa o compromitem.

- Nu exista niciun fel de risc de neplata a obligatiilor sociale

- Violentele stradale ne fac mult rau. Pe termen mediu si lung compromit stabilitatea economica castigata, sansa de a avea o crestere economica ce sa ne aduca mai repede prosperitatea care sa simta in buzunarele romanilor. 

- Inteleg suferintele cu care oamenii se confrunta, ele nu pot fi rezolvate peste noapte, doar gradual putem atinge acea stabilitate.

Cititi integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: