Yahoo! anunta demisia cofondatorului Jerry Yang

Data publicarii: 18-01-2012 | IT&C

Portalul si motorul de cautare Yahoo! a anuntat marti despartirea de cofondatorul sau Jerry Yang care 'a demisionat din consiliul de administratie si din toate celelalte functii detinute' in aceeasi zi, transmite AFP. 'A venit timpul pentru mine sa-mi urmez interesele in afara Yahoo!', a declarat Yang, citat intr-un comunicat dat publicitatii. 

Cunoscut in special pentru ca s-a opus preluarii societatii de catre Microsoft in 2008, Yang a fost inlocuit in calitate de CEO in ianuarie 2009, pastrand, totusi, titulatura mai putin obisnuita de 'Chief Yahoo!', precum si o puternica influenta. 

Jerry Yang a fondat Yahoo! impreuna cu David Filo in 1995 si a fost membru in consiliul de administratie fara intrerupere pana in prezent. De asemenea, intre 2007 si 2009 a ocupat functia de CEO. 

Yahoo! a mai precizat ca Yang a demisionat si din consiliile de administratie al Yahoo Japan si grupului chinez Alibaba, cei doi mari parteneri asiatici ai companiei americane care, in opinia a numerosi analisti, reprezinta cea mai mare parte din valoarea acesteia. 

Expertii considera ca, dupa acest anunt, Yahoo! va dispune de libertate deplina pentru a-si duce la bun sfarsit examinarea 'optiunilor strategice', un proces demarat in vara. 

Sursa: AGERPRES