Xerox lanseaza hartia Recycled Pure, fabricata 100% din materiale reciclate

Data publicarii: 19-01-2012 | Mediu

 Xerox Romania lanseaza Recycled Pure, un nou tip de hartie reciclata, produsa integral din materiale reciclabile, ideala pentru imprimare laser si copiere. Aceasta inlocuieste hartia Recycled Supreme (fabricata 80% din hartie utilizata si 20% din fibra de lemn). 

Xerox Recycled Pure este la fel de performanta ca hartia alba obisnuita, oferind, in acelasi timp, posibilitatea de a reduce impactul asupra mediului cu fiecare pagina tiparita sau copiata. Noua hartie are un grad de alb foarte mare, permitand o reproducere foarte buna a culorilor si un aspect clar si bine definit al imaginilor, atunci cand se tipareste color. Recycled Pure este disponibila in varianta A4 80 gr. 

De asemenea, modalitatea de obtinere a hartiei este verde, colile de hartie Xerox Recycled Pure sunt albite prin procedee care nu contin clorina (o substanta toxica pentru mediu).

"Cu Recycled Pure, 100% ecologica si la fel de performanta si de alba ca hartia normala, companiile care-si doresc realmente sa fie "verzi” nu mai au niciun argument de respingere a hartiei reciclate”, afirma Eduard Oancea, XSG Manager Xerox Romania. "Recyled Pure imbina perfect calitatile hartiei albe normale cu cele ale hartiei reciclabile.”

Recycled Pure este o hartie provenita din unitati de productie care sunt conforme cu ISO 14001, un standard de referinta in domeniul sistemelor ecologice de administrare a fabricilor. Aceasta poate fi procurata de la resellerii autorizati Xerox sau din sistemul de retail.  

Din 2007, Xerox comercializeaza in Romania o gama completa de hartie reciclata pentru copiatoare: Recycled, Recycled+ (produsa 100% din materiale reciclate), hartia colorata Recycled Symphony si Colotech+ Recycled, hartie reciclata, special creata pentru imprimarea digitala color.