FMI vrea sa-si majoreze resursele cu 500 miliarde de dolari

Data publicarii: 19-01-2012 | Finante-Banci

Fondul Monetar International a confirmat miercuri ca intentioneaza sa-si majoreze resursele care pot fi imprumutate cu 500 miliarde de dolari, informeaza AFP. In prezent FMI are la dispozitie pentru imprumuturi aproximativ 385 miliarde de dolari. 

'Pe baza estimarilor cu privire la necesitatile globale de finantare de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii ani, Fondul ar dori sa stranga resurse suplimentare in valoare de pana la 500 miliarde de dolari', a anuntat FMI intr-un comunicat. 

Fondul a precizat ca cele 500 de miliarde de dolari includ si recentele angajamente ale statelor europene vizand majorarea resurselor FMI cu aproximativ 200 miliarde de dolari. 

'In acest stadiu preliminar, exploram diferitele optiuni in materie de finantare si nu vom face alte comentarii pana la finalizarea negocierilor cu statele membre', a precizat FMI. 

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a anuntat marti ca a primit aprobarea consiliului de administratie pentru a examina mijloacele prin care pot fi majorate resursele de care dispune oraganizatia pentru a ajuta statele membre sa faca fata crizei. 

Directoarea generala a FMI solicita de mai multe luni ca statele membre sa-si majoreze contributia la capacitatile de imprumut ale Fondului, dar niciodata nu a prezentat o cifra exacta a necesarului estimat. 

Sursa: AGERPRES