Doi tineri romani exceleaza in Silicon Valley

Data publicarii: 20-01-2012 | IT&C

Doi studenti din Romania au fost cei mai buni din lume, la un prestigios concurs international de retele de calculatoare.

Cei doi au mers intr-o excursie de studiu in Silicon Valley, unde au vizitat sediul celui mai mare producator mondial de echipament pentru retea, acces internet si comunicatii. O echipa a TVR a vorbit, in exclusivitate, cu cei doi tineri din Statele Unite, prin intermediul unui sistem de comunicare video de inalta definitie.

Lucia Rosculete si Liviu Valentin Bleotu si-au vazut visul cu ochii. S-au intalnit in Statele Unite cu John Chambers, presedintele executiv al CISCO, una dintre cele mai mari companii din domeniul IT. Chambers este considerat de Time Magazine unui dintre cei mai influenti 100 de oameni din lume.

Liviu este absovlent de Politehnica si a urmat cursurile unei academii de retelistica. Este as in diagnosticare de retea, configurare de sisteme electronice de comunicare si in sistemele de operare Linux, Mac si Windows. In concurs a avut cel mai bun scor masculin din peste 180 de participanti din intreaga lume. Cu toate acestea, nu isi doreste o cariera in strainatate.

Lucia este inca studenta la Politehnica. Are abilitati exceptionale in diferite arii de programare. Este pasionata de retele de calculatoare si inteligenta artificiala. In concurs, Lucia a iesit pe primul loc.

Lucia si Liviu viziteaza zilele acestea laboratoarele CISCO din California si iau parte la demonstratii si seminarii despre tehnologii avansate.

NetRiders este o competitie prestigioasa de retele de calculatoare care se desfasoara la nivel mondial si nu este pentru prima oara cand romanii sunt printre cei mai buni participanti.

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: