Cooperare romano-bulgara in domeniul concurentei

Data publicarii: 04-10-2006
Consiliul Concurentei este, in perioada 03 - 05 octombrie, gazda unui seminar pe probleme de antitrust, la care vor participa experti romani si  bulgari, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Vizita expertilor bulgari constituie o oportunitate excelenta pentru consolidarea relatiilor de cooperare romano-bulgare in domeniul concurentei, reprezentand o etapa importanta in pregatirea integrarii Consiliului Concurentei in familia europeana a concurentei" a declarat cu aceasta ocazie domnul Mihai Berinde, Presedinte al Consiliului Concurentei.

Temele ce se vor dezbate in cadrul seminarului se refera la  tehnici de investigatie in combaterea cartelurilor, concurenta in sectorul telecomunicatiilor precum si dovezi, sanctiuni si remedii in caz de abuz de pozitie dominanta.

Subiectele abordate prezinta o utilitate deosebita pentru activitatea curenta a inspectorilor de concurenta, dar mai ales pentru pregatirea aderarii celor doua tari, Romania si Bulgaria la Uniunea Europeana.

Acest eveniment se inscrie in seria de actiuni comune convenite in cadrul Protocolului de colaborare incheiat intre Consiliul Concurentei din Romania si Autoritatea de Concurenta din Bulgaria.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: