Mici incidente la protestul din Piata Universitatii

Data publicarii: 24-01-2012 | Actualitate

Imbranceli si chiar cateva lovituri aplicate cu pumnii au avut loc luni seara la protestul din Piata Universitatii cand un grup de tineri a fost respins de restul manifestantilor dupa ce a afisat cateva pancarte critice fata de guvernarile anterioare, ale formatiunilor politice din actuala opozitie.

"E vorba de un grup care nu a fost acceptat de restul protestatarilor. Ei au fost preluati de colegii mei pentru a evita escaladarea tensiunii. In prezent se fac verificari, sunt legitimate aceste persoane, dar nu a fost retinut nimeni, nu a fost nimeni condus la sectie deocamdata", a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. 

Ceilalti protestatari i-au acuzat pe cei indepartati de jandarmi ca sunt membri ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD).

Un alt incident a avut loc in momentul in care unul dintre cei indepartati a revenit in mijlocul manifestantilor si a incercat sa dea o declaratie pentru televiziuni, el fiind din nou imbrancit si bruscat. Jandarmii au intervenit pentru indepartarea acestuia si calmarea spiritelor, in timp ce manifestantii scandau "Dan Diaconescu, sluga lui Basescu". 

Potrivit oficialului Jandarmeriei Capitalei, deocamdata nu s-au mai inregistrat alte incidente la protestul din Piata Universitatii. 

Potrivit estimarilor MAI de la ora 18,00, in piata se aflau aproximativ 300 de persoane. 

La ora transmiterii stirii, numarul participantilor la manifestatie a mai crescut usor. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: