Sistemul bancar romanesc in pragul integrarii in UE

Data publicarii: Astazi, 04-10-2006
Uniunea EuropeanaAstazi, in Aula Institutului Bancar Roman s-au inaugurat lucrarile Conferintei Europene "Aspecte juridice privind sistemul bancar romanesc in pragul integrarii in Uniunea Europeana", organizata de Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar si institutia gazda, se arata intr-u comunicat de presa remis BankNews.ro. Dezbaterile in cele doua zile ale lucrarilor Conferintei se axeaza, din perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, pe aspecte juridice de stringenta importanta in activitatea sistemului bancar din Romania, prilej cu care consilierii juridici, membri ai Asociatiei, vor trata probleme privind atat activitatea bancii centrale cat si ale bancilor comerciale din sistem.

La lucrarile Conferintei participa reprezentanti ai directiilor juridice din bancile centrale din 9 state europene: Bulgaria, Franta, Lituania, Luxemburg,  Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Spania, Ungaria, care vor impartasi din experienta proprie in cadrul sistemului european al bancilor centrale si a Bancii Centrale Europene, cat si cu privire la experienta acumulata cu prilejul aderarii tarilor lor la Uniunea Europeana.
 
In deschiderea lucrarilor, dupa cuvantul Presedintelui Asociatiei – domnul Ianfred Silberstein, Director al Directiei Juridice din Banca Nationala a Romaniei, au exprimat salutul institutiilor pe care le reprezinta personalitati din domeniul bancar si juridic: acad. prof. univ.dr. Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, prof. univ. dr. Florin Georgescu, Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, dr. Petre Bunescu – Vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Director General Adjunct – BRD – Societe Generale, dr. Radu Negrea – Secretar General al Asociatiei Romane a Bancilor, dr. Petru Rares – Presedintele Institutului Bancar Roman,  prof. univ. dr. Ioan Vida – Presedintele Curtii Constitutionale, prof. univ. dr. Irina Moroianu Zlatescu – Directorul Institutului Roman pentru Drepturile Omului, Membru al Consiliului Superior al Magistraturii, av. Calin Zamfirescu – Presedintele Uniunii Avocatilor din Romania, dr. Constantin Branzan – Judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Presedintele Asociatiei Romane de Drept pentru Dezvoltare IDLO ALUMNI.
 
In seara acestei zile va avea loc si lansarea Revistei de Drept Bancar si Financiar, pe care Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar si Editura Hamangiu o pun la dispozitia juristilor din sistemul financiar-bancar, cat si tuturor celor interesati de fenomenele bancare care au loc in prezent in Romania.
 
Lucrarile acestei Conferinte, pe care Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, care numara aproximativ 1.300 membri, a organizat-o isi propune sa contribuie la dezbaterea unor probleme juridice specifice sistemului bancar romanesc, care sa constituie o contributie utila in procesul aderarii Romaniei si a bancii sale centrale in sistemul Uniunii Europene.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: