Senatorul Iulian Urban si-a anuntat decizia de a demisiona din PDL

Data publicarii: 26-01-2012 | Politica

Senatorul Iulian Urban si-a anuntat decizia de a demisiona din Partidul Democrat Liberal (PDL), miercuri, printr-o postare pe blogul personal, afirmand ca se considera 'singurul vierme din Romania' fiindca a fost 'suficient de naiv' sa spere ca va putea 'schimba ceva din interiorul politicii'.

Urban a prezentat scuze romanilor care s-au 'simtit jigniti' de postarea sa din data de 13 ianuarie, asigurandu-i ca aceasta nu se referea la protestatarii din Piata Universitatii. 

'Ma consider singurul vierme din Romania pentru ca, in 2008, am fost suficient de prost, naiv, credul, sa am impresia ca voi putea schimba ceva din interiorul politicii. Adevarul este ca am fost izolat intr-un PDL care ajungand la guvernare pentru prima oara in istoria lui, a inceput sa se pesedizeze.(...) Am constatat incetul cu incetul ca tot ce imi propusesem sa fac atunci cand am intrat in politica se naruieste, ca structura partidelor politice romanesti este cladita pe picioare de lut, si ca in general in PDL, oamenii valorosi sunt izolati, marginalizati.(...) Decizia mea este aceea de a demisiona din PDL, uitandu-ma in acelasi timp cu dispret la PSD sau PNL, ori alt partid actual din spectrul politic romanesc", a sustinut senatorul pe blog. 

El a explicat ca 'despartirea de PDL' este generata de modul in care unii lideri actuali inteleg sa isi exercite mandatul fata de colegii de partid si fata de presedintele Traian Basescu. 

'Unii lideri care nu au avut curajul sa zica nimic zilele astea au inceput sa critice aberant, sa gaseasca acari Paun in mine sau in Baconschi. Am auzit aberatii de genul "din cauza astora doi PDL a pierdut procente din electorat"..chiar asa? Suspecta aceasta graba de infierare a mea sau a lui Baconschi, la fel de suspecta si de nefasta pentru PDL cum a fost decizia de a-l trece pe unul din liderii politici ai tarii, si ma refer la Vasile Blaga, in categoria de "expirati". (...) Daca PDL este aici din cauza noastra, atunci plecam noi, pentru ca sunt de parere ca sunt unii care au venit cu inima deschisa si cu buzunarul cusut, dar am fost respinsi de un sistem politic care ne-a reperat ca pe niste anticorpi periculosi', a mai spus acesta in postarea pe blog. 

Iulian Urban a explicat, de asemenea, si motivele pentru care nu isi va da demisia din calitatea de senator, precizand ca doreste, prin votul sau, sa impiedice transformarea unor institutii precum ANI sau DNA in 'librarii comunale'. 

'Nu imi dau demisia din Senat pentru un motiv simplu, desi este cu adevarat greu sa continui, intrucat nu ma mai identific cu nici unul din idealurile politice de moment. Raman insa in Senat pentru ca in continuare viesparul este agitat si unii spera sa vada in sfarsit ca institutii ca DNA sau ANI ajung la statutul de librarie comunala, si vreau sa ma asigur ca prin votul meu, inspectorii de integritate, procurorii anticoruptie si magistratii onesti ai acestei tari vor avea cel putin inca cateva luni de zile, pana imi expira mandatul, posibilitatea sa isi faca treaba si sa trimita in spatele gratiilor pe toti cei care au nenorocit, nenorocesc, si isi doresc sa ajunga la putere ca sa distruga in final aceasta tara', a spus Urban. 

El a adaugat ca va sustine in continuare politic toate proiectele si masurile care 'conduc nemijlocit la reformarea tarii', chiar daca vor fi necesare 'sacrificii personale'. 

Senatorul a precizat ca nu intentioneaza sa mai candideze in viitor pentru nicio alta functie publica politica si a adaugat ca este 'minunat' sa isi recastige viata privata si sa isi recupereze constiinta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: