Traian Basescu: Presedintii nu demisioneaza in perioade de criza

Data publicarii: 26-01-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca sefii de stat nu pot sa demisioneze in perioade de criza si ca nu ia in considerare o asemenea solutie.

"Presedintii nu pot sa demisioneze in perioada de criza. Obiectivul major este sa-ti asumi criza si sa treci tara si poporul prin criza. Nu iau in considerare o asemenea solutie, decat daca va fi evident ca asta este solutia", a spus Traian Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, intrebat daca s-a gandit sa demisioneze in contextul actualelor proteste din Bucuresti si din tara. 

El a subliniat ca uneori a neglijat sa comunice, iar alteori a comunicat "prost". 

"Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o s-o ratez nici acum cu Romania. (...) Scurta mea prezentare unde suntem si ce avem de facut, spun inca o data, nu este un program politic, sunt opiniile presedintelui Romaniei despre ce este de facut. In perioada urmatoare, voi incerca, prin iesiri publice, sa le explic. Ele nu trebuie speculate doar pentru faptul ca au fost enuntate si prezentate foarte eliptic intr-o conferinta de presa. Voi incerca sa particip la diverse emisiuni, pentru a explica fiecare lucru pe care ar trebui sa-l facem", a mai spus Basescu. 

Seful statului a precizat ca vrea ca romanii sa inteleaga ca el stie ce trebuie facut. 

"Eu am constatat ceea ce v-am spus: ca sunt mult mai multi nemultumiti decat cei care au iesit in strada, ca mesajul lor trebuie ascultat si ca parte din societate nu mai vede in presedintele Romaniei un partener. Nu vreau sa dau explicatii foarte ample de ce spun 'parte'. Daca va uitati pe Facebook sunt si foarte multe mesaje de sustinere, dar faptul ca o parte din societate are impresia ca a fost abandonata de presedinte este un lucru pe care eu il consider grav, mai ales ca toata cariera mea politica este legata nu de sustinerea partidelor, ci de sustinerea romanilor. Si as mai face o observatie: eu pot sa lupt fara probleme cu politicienii, niciodata insa cu poporul", a conchis Basescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: