MetLife achizitioneaza operatiunile Aviva plc din Republica Ceha, Ungaria si Romania

Data publicarii: 30-01-2012 | Finante-Banci

Tranzactia va consolida in continuare pozitia MetLife pe piata 

MetLife, Inc. (NYSE: MET) si-a exprimat astazi acordul cu privire la achizitionarea operatiunilor Aviva de asigurari de viata din Republica Ceha ("Aviva Asigurari de Viata Cehia”) si Ungaria ("Aviva Asigurari de Viata Ungaria”), precum si a operatiunilor de asigurari de viata si pensii din Romania ("Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private”).  Se asteapta ca finalizarea tranzactiei sa aiba loc in cursul anului 2012, aceasta urmand procedura standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor competente. Datele financiare ale tranzactiei nu sunt date publicitatii. 

"MetLife intentioneaza sa investeasca pentru a creste in piete cu potential ridicat”, a declarat Michel Khalaf, Presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), "iar aceasta tranzactie creeaza o oportunitate excelenta de a oferi unui numar mai mare de clienti produse si servicii mai diversificate, precum si de a creste beneficiile din economii de scala pentru operatiunile locale, deja existente”.

"Acesta reprezinta inca un pas in realizarea viziunii MetLife de a fi liderul global in asigurari de viata, de accidente si sanatate, precum si in planuri de pensii si beneficii pentru angajati, ilustrand consecventa cu care actionam in vederea atingerii acestui obiectiv si capacitatea noastra de a aduce o infuzie de capital in aceste piete aflate in dezvoltare”, a afirmat Khalaf.

Aceasta tranzactie va completa capacitatea MetLife cu o retea de distributie vasta si diversificata, va extinde paleta de produse si va consolida si mai mult pozitia companiei pe aceste piete.

Deutsche Bank Securities Inc. a oferit servicii exclusive de consultanta financiara pentru MetLife.

Despre MetLife

MetLife, Inc. este un lider global in asigurari, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajati, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienti in peste 50 de tari. Prin filialele si companiile sale afiliate, MetLife detine pozitii de conducere in piete din Statele Unite, Japonia, America Latina, regiunea Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informatii, accesati www.metlife.com.

Regiunea EMEA a MetLife este formata din 35 de tari, compania avand operatiuni atat in pietele mature, cat si in cele emergente, oferind clientilor o gama extinsa de produse printr-o retea de distributie extrem de diversificata si eficienta.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: