Noi membri in conducerea companiilor UNIQA din Romania

Data publicarii: 02-02-2012 | Finante-Banci

Incepand din luna ianuarie 2012, Dl. Romeo Jantea este Vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari si Chief Sales Officer (CSO). 

Dl. Romeo Jantea (51 de ani) are o buna experienta in management si asigurari, activand timp de 9 ani ca Director General in industria asigurarilor de pe piata romaneasca. Intre anii 2002 - 2006 dl. Jantea a condus BCR Asigurari, fiind o perioada de dezvoltare rapida si profitabila, cu rezultate deosebite pentru companie.  

"Ma alatur cu bucurie grupului UNIQA si cu incredere ca vom realiza obiectivele de crestere si dezvoltare stabilite. Este un moment important pentru reorganizarea grupului si pentru implementarea noii strategii, care pentru Romania vizeaza in primul rand dezvoltarea profitabila si sustenabila a afacerilor. 

Un pas important in acest sens este demararea in anul 2011 a unui program de dezvoltare a carui implementare o vom continua in urmatorii ani. Vom pune un accent deosebit pe extinderea fortei de vanzare si pe adaptarea produselor si serviciilor la schimbarile pietei, pastrand totodata calitatea la standarde UNIQA.” a declarat dl. Jantea - Vicepresedinte UNIQA Asigurari.

Astfel Directoratul UNIQA Asigurari este alcatuit din: dl. Florin Golovatic - Presedinte, dl. Romeo Jantea - Vicepresedinte si dna. Ileana Horvath - Membru.

Dl. Paul Cazacu (34 ani) ocupa functia de Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de viata si Chief Financial Officer (CFO) al UNIQA Asigurari de viata. 

Dansul beneficiaza de o vasta experienta in  domeniul financiar, activand timp de 10 ani in audit, contabilitate si consultanta financiara si este Membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si Membru al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) - UK.

In activitatea sa in domeniul auditului financiar, dl. Cazacu s-a ocupat in special de monitorizarea evolutiei contractelor de consultanta incheiate cu societati din domeniul asigurarilor si institutii financiare, elaborarea de politici contabile, intocmirea procedurilor de raportare financiara, precum si de revizuire a tranzactiilor de natura financiara. De asemenea, printre responsabilitatile sale se numarau pregatirea studiilor de fezabilitate pentru fuziuni, atragere de fonduri, proiecte de due diligence si consultanta in vanzarea sau cumparea de companii.

Dl. Nicolae Ani (43 ani) a fost numit Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de viata si Chief Insurance Technical Officer (CITO) al UNIQA Asigurari de viata. 

Dansul a activat pana in acest moment in functia de Director Subscriere in cadrul UNIQA Asigurari, pozitie pe care o ocupa inca din februarie 2008, conducand si administrand activitatea de subscriere a companiei si activitatea de dezvoltare de produse.

Dl. Ani are o solida pregatire profesionala, experienta de 17 ani in domeniul asigurarilor si este atestat expert evaluator, membru al ANEVAR, din anul 2005.

In prezent Directoratul UNIQA Asigurari de viata este format din: Remus Lapusan - Presedinte, Paul Cazacu - Membru Directorat si Nicolae Ani - Membru Directorat.

 "Suntem incantati de noua echipa de management UNIQA Asigurari de viata, tanara, dinamica si cu  experienta solida in financiar si asigurari si suntem convinsi ca in aceasta formula compania isi va indeplini cu succes obiectivele pe termen mediu si lung. Pentru UNIQA Group este foarte importanta dezvoltarea portofoliului de asigurari de viata in Romania, dorim sa oferim un pachet complet, de calitate si rentabil pentru clientii nostri, format atat din asigurari generale cat si din asigurari de viata.”  a declarat dl. Hans Christian Schwarz - Membru Directorat UNIQA International.

Despre UNIQA

UNIQA Group Austria este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, care imbina in mod constient individualitatea sa austriaca cu statura sa europeana. UNIQA Group s-a pozitionat rapid pe piata locala, dar si pe cea central si est europeana. In ultimii ani, lista tarilor in care activeaza a fost extinsa, incluzand in prezent, impreuna cu Austria, un numar de  21 de tari unde opereaza 40 de companii de asigurare UNIQA: Romania, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, Slovenia, Rusia precum si Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru. In primele 9 luni ale anului 2011, UNIQA Group a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 4.559 mil euro, in scadere cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din volumul total, 20 de procente sunt aferente activitatii din Europa de Est.

Avand aproximativ 20.000 angajati si agenti, 7,5 milioane clienti si 16,5 milioane polite in 21 de piete regionale, UNIQA se numara printre cele mai dinamice grupuri din Europa Centrala si de Est.

Marca UNIQA a fost desemnata, 10 ani la rand, "The most trusted brand” de catre Readers Digest atat in Austria, cat si in majoritatea tarilor europene. 

In Romania, UNIQA a achizitionat in 2008 integral UNITA, compania schimbandu-si ulterior numele in UNIQA Asigurari. UNITA, infiintata in anul 1990 in Timisoara, a fost prima companie privata de asigurari din Romania. In prezent, capitalul social al companiei UNIQA Asigurari este de 260,27 milioane RON. 

UNIQA Asigurari a investit in servicii speciale pentru clientii sai si a urmarit optimizarea procesului de constatare si evaluare a daunelor. In plus, compania s-a implicat si in implementarea unui alt beneficiu pentru asiguratii sai: UNIQA MeteoAlert. UNIQA MeteoAlert, un avantaj unic pe piata de asigurari din Romania, este oferit gratuit si in exclusivitate clientilor UNIQA Asigurari.

In anul 2010, UNIQA Group patrunde si pe piata de asigurari de viata din Romania prin compania UNIQA Asigurari de viata.