Sondaj IRES: Romanii cred ca discursul presedintelui nu a fost sincer

Data publicarii: 02-02-2012 | Diverse

Doua treimi dintre romani sunt de parere ca discursul presedintelui Traian Basescu rostit in ziua de 25 ianuarie nu a fost sincer, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Potrivit cercetarii, 66% dintre respondenti considera ca discursul presedintelui Traian Basescu nu a fost sincer, 30% spun ca a fost sincer, iar 4% nu stiu sau n-au raspuns. 

Conform sondajului, respectivul discurs a fost urmarit de 69% dintre romani, iar dintre cei care l-au urmarit, 97% au facut-o la televizor. 

98% dintre romani au auzit de manifestatiile din strada care au avut loc in ultimele saptamani si 81% considera ca ele sunt un lucru bun, potrivit aceleiasi cercetari. In opinia celor chestionati, cele mai importante teme abordate de protestatari au vizat schimbarea Presedintelui si a Guvernului, precum si nivelul scazut de trai, veniturile reduse si lipsa locurilor de munca. 

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 27-28 ianuarie 2012, pe un esantion reprezentativ de 1.099 de indivizi din toate regiunile tarii. Marja de eroare este de ą 3%. 

Sursa: AGERPRES