Cum vor primi investitorii propunerile SIF Moldova?

Data publicarii: 03-02-2012 | Bursa

  • Convocatorul SIF2 solicita actionarilor triplarea capitalului social, la 155,7 mil. lei, prin aport in numerar si un dividend de 0,22 lei/actiune.
  • Reactia pozitiva a pietei s-a estompat partial din prima ora de tranzactionare.
  • Cristian Negoita (Confident Invest): Actionarii vor opta cel mai probabil doar pentru incasarea .
  • dividendelor si nu este exclus sa avem propuneri de marire a acestora.

In sedinta de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti, o evolutia interesanta s-a consemnat pe titlurile SIF Moldova (SIF2) dupa publicarea convocatorului pentru Adunarea Generala a Actionarilor din 5 aprilie a.c. Actiunea respectiva a ocupat locul doi in topul rulajelor, cu transferuri insumand 6,78 milioane lei, avansand cu 3,78% peste referinta de marti, la pretul de 1,40 lei/actiune dupa variatii intraday consistente.

Consiliul de Administratie al SIF Moldova (SIF2) a propus actionarilor triplarea capitalului social, cu suma de 103,8 milioane lei, prin aport in numerar, la 155,7 milioane lei, in paralel cu acordarea unui dividend brut de 0,22 lei/actiune, care, la inchiderea de ieri ar echivala cu un randament 15,7%. Reactia pietei a fost pozitiva, deschiderea fiind cu gap, insa dupa ce, in primele minute de tranzactionare, titlurile SIF2 aveau un avans de aproape sase procente, amplitudinea aprecierii s-a diminuat pe masura digerarii stirii.

Integral in Curierul National