Saxo Capital Markets lanseaza biroul australian de operatiuni retail

Data publicarii: 06-02-2012 | Finante-Banci

Saxo Capital Markets (Australia) Pty Ltd ('SCM Australia'), expert in tranzactionare si investitii  online, a anuntat lansarea biroului sau de operatiuni de retail in Australia, oferind astfel investitorilor sansa de a tranzactiona mii de clase de active prin platforme online proprii  multi-premiate. 

Saxo Capital Markets (Australia) Pty Ltd  este o filiala detinuta in intregime de Saxo Bank A/S, licentiata de catre AFS (Australian Financial Services - Licence 280372) si reglementata de Comisia Australiana pentru Titluri de Valoare si Investitii (ASIC). 

Aceasta miscare extinde acoperirea grupului Saxo Bank in zona de dezvoltare rapida Asia-Pacific si se aliniaza scopului acestui grup de a fi cea mai buna platforma online de tranzactionare multi-asset din lume.

SCM Australia ofera investitorilor locali platforme de tranzactionare cum ar fi SaxoTrader si SaxoWebTrader, care permit tranzactionarea FOREX, a CFD-urilor si actiunilor, oferind preturi in timp real si timp de executie ultra-rapid. SCM Australia ofera clientilor acces la peste 160 de perechi valutare, mai mult de 13.000 de actiuni cotate in peste 25 de Burse importante si peste 140 de tipuri de contracte Futures, ale caror preturi in timp real sunt preluate din panourile a 19 Burse de Valori. Anthony Griffin considera ca SCM Australia (al carei CEO este) detine serviciile si ofertele competitive pentru a transforma piata de tranzactionare online din Australia.

"In Australia, vom adopta modelul de business standard al Saxo, care a fost implementat cu succes in peste 20 de tari si vom aduce pe piata platformele noastre multi-premiate”, declara Griffin.

In continuare, Griffin adauga: "o importanta majora a avut-o asigurarea educatiei investitorilor, pe cat de mult posibil, in privinta claselor de active tranzactionate si a riscurilor implicate. In consecinta, SCM pune la dispozitie mai multe instrumente educationale online in scopul informarii investitorilor.” 

SCM Australia a finalizat recent achizitionarea Logos Commodities Pty Ltd, compania detinatoare a Commodity Broking Services Pty Ltd, aducand astfel o baza excelenta de clienti si extinzand gama de servicii.

Kim Fournais si Lars Seier Christensen, co-fondatori si CEO ai Saxo Bank, au spus intr-o declaratie comuna:

"Deschiderea unui birou in Sydney, o decizie strategica in scopul sustinerii strategiei noastre de crestere si expansiune in zona Asia-Pacific, a reprezentat mereu o prioritate pentru Saxo Bank. Aceasta achizitie ne-a adus atat un personal extraordinar, cat si un portofoliu exceptional de clienti. Acest lucru ne-a permis sa atingem masa critica pentru desfasurarea afacerilor aici. Este un moment bun pentru noi sa ne dovedim implicarea in piata australiana.”

Saxo Bank a fost fondata in 1992. Platformele de tranzactionare ale Saxo Bank au definit succesul companiei in spatiul tranzactionarii online de peste un deceniu. De la lansarea Saxo Trader in 1998, Saxo Bank si-a imbunatatit si dezvoltat platformele pentru a veni in intampinarea nevoilor investitorilor si a traderilor intr-o industrie in continua schimbare. Din 2006, grupul s-a extins la nivel global si opereaza in peste 20 de tari, inclusiv centre financiare majore, cum ar fi Tokyo, Singapore, Hong Kong, Londra, Zurich, Dubai, si Paris.