Schimbari in conducerea executiva a FATA Asigurari

Data publicarii: 07-02-2012 | Finante-Banci

Bogdan Pirvu il inlocuieste pe Diego De Gennaro in functia de Director General

In cadrul sedintei Consiliului de Administratie al societatii FATA Asigurari din data de 02.02.2012, s-a acceptat demisia domnului Diego De Gennaro din functia de Director General al companiei. In cadrul aceleiasi sedinte, Consiliul de Administratie al FATA Asigurari l-a numit in functia de Director General pe domnul Bogdan Pirvu, care detinuse pana in prezent functia de Director General Adjunct. 

Astfel, domnul Bogdan Pirvu a devenit Director General al FATA Asigurari, ocupand pozitia ramasa vacanta prin aprobarea de catre actionariatul societatii a cererii de retragere a domnului Diego De Gennaro din toate functiile detinute.

"Sunt onorat de increderea acordata de catre Consiliul de Administratie al FATA Asigurari prin aceasta investire. Doresc sa rasplatesc aceasta incredere prin consolidarea cifrei de afaceri a companiei, in ciuda conditiilor macro-economice nefavorabile si a faptului ca piata asigurarilor din Romania are de suferit din aceste considerente. Un alt obiectiv important al companiei, de care ma voi preocupa personal, va fi acela de a oferi stabilitate si incredere clientilor traditionali ai FATA Asigurari, devenind astfel un adevarat partener pe termen lung pentru acestia” ne-a declarat Dl. Bogdan Pirvu cu ocazia investirii in functia de Director General. 

Bogdan Pirvu are o cariera de peste 12 ani in domeniul asigurarilor, perioada in care a acumulat o importanta experienta, fiind in special cunoscut pentru activitatea intensa desfasurata in domeniul asigurarilor agricole. Si-a inceput cariera in asigurari alaturi de OMNIASIG Asigurari Agricole, continuand in cadrul AGRAS, unde a ocupat functia de Director General Adjunct, pana in anul 2006, cand s-a alaturat companiei FATA Asigurari, in cadrul careia, din anul 2008, a ocupat pozitia de Director General Adjunct.

Odata cu schimbarea managementului, actionarii societatii au in vedere dezvoltarea ulterioara a companiei si consolidarea pozitiei in sectorul asigurarilor agricole din Romania, punand accent pe necesitatea crearii de valoare economica. FATA Asigurari intentioneaza sa acorde aceeasi atentie sectorului agricol roman, propunandu-se ca partener de incredere in mediul rural, pentru a face fata provocarilor care privesc protejarea persoanei si a patrimoniului agricultorilor, oferind cele mai bune solutii de asigurare pentru toate nevoile lor.  

Despre FATA Asigurari

Societatea FATA Asigurari a fost fondata de FATA Assicurazioni Danni SpA, companie detinuta 100% de catre GENERALI Assicurazioni SpA, a treia companie ca marime la nivel mondial. FATA Assicurazioni Danni SpA a fost preluata de catre grupul GENERALI in anul 2000. 

 In anul 2006 a fost achizitionat pachetul de actiuni de la societatea GLOBAL Asigurari si FATA Asigurari a inceput sa opereze pe piata asigurarilor din luna octombrie a aceluiasi an.

FATA Asigurari a devenit, datorita transferului de know-how de la compania mama, care este lider in asigurarile agricole in Italia, o companie de asigurari dedicata unei clientele si unei piete de nisa, avand ca profil asigurarile agricole (culturi, animale, paduri) si asigurarile generale (cu exceptia RCA), oferind o gama de produse specializate pe o structura modulara. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: