Emil Boc: PDL a decis sa propuna noi ministri. Vedeti propunerile

Data publicarii: 07-02-2012 | Politica

Colegiul Director al PDL a decis marti schimbarea intregii echipe ministeriale a partidului si propunerea de noi ministri in Cabinetul pe care premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu il va propune Parlamentului joi, a declarat presedintele formatiunii, Emil Boc.

"Aceasta decizie politica este luata in urma consultarilor cu ministrii Cabinetului in exercitiu. Nu este un gest de fronda la adresa ministrilor din Cabinet, ci este un gest de responsabilitate si de apreciere politica", a afirmat Emil Boc la finalul sedintei Colegiului Director al PDL. 

El le-a multumit public ministrilor PDL din Cabinetul pe care l-a condus pentru eforturile facute in sustinerea reformelor si modernizarea statului roman. 

"Astazi, toti ministrii din Cabinet fac un pas inapoi si propunem o alta echipa care sa duca PDL in Guvern si sa ofere o noua expertiza profesionala. Repet, este o decizie luata in unanimitate pe partea consultarilor cu ministrii si in colaborare cu ei. Este o decizie a PDL", a mai declarat liderul democrat-liberalilor. 

Intrebat daca votul a fost dat pe fiecare propunere de ministru in parte, Emil Boc a precizat ca decizia, in unanimitate, s-a luat pentru schimbarea intregii echipe de ministri ai PDL dupa care s-a trecut la votarea noilor propuneri de ministru pentru fiecare in parte. 

"Nu putem comunica public lista PDL pana nu-i comunicam premierului desemnat. Premierul desemnat poate sa aiba drept de veto asupra fiecarei propuneri. Dupa ce le vom valida in coalitie (propunerile - n.r.), cel mai probabil in seara aceasta la ora 20,00, dupa aceea vom putea transmite oficial numele pe care PDL le propune pentru ministrii in Cabinet", a precizat presedintele PDL. 

Emil Boc a mentionat ca, marti, la ora 13,30, il insoteste pe premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu la consultarile pe care acesta le va avea cu grupul minoritatilor nationale. 

Surse democrat-liberale au declarat pentru AGERPRES ca, potrivit Statutului PDL, nominalizarea propunerilor de ministri s-a facut pe baza de vot secret cu buletine. 

Aceleasi surse au precizat ca, in urma votului, propunerile de ministri ai PDL sunt: Stelian Fuia - Agricultura, Claudia Boghicevici - Munca, Catalin Baba - Educatie, Razvan Mustea - Comunicatii, Gabriel Berca - Interne, Andreea Paul Vass - Economie, Bogdan Dragoi - Finante, Cristian Petrescu - Dezvoltare Regionala si Turism, Alexandru Nazare - Transporturi. 

Sursa: AGERPRES