'Portretele Bancnotelor', o noua emisiune de marci postale

Data publicarii: 09-02-2012 | Diverse

O noua emisiune de marci postale - "Portretele Bancnotelor", care promoveaza personalitatile romanesti a caror imagine este reprodusa pe bancnotele emise in tara noastra, este pusa in circulatie de Romfilatelia din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, noua emisiune de marci postale "Portretele bancnotelor" ilustreaza pe timbrul cu valoarea nominala de 0,80 lei - portretul lui Nicolae Iorga, pe timbrul cu valoarea nominala de 1,40 lei - portretul lui George Enescu, pe timbrul cu valoarea nominala de 2,10 lei - portretul lui Nicolae Grigorescu, pe timbrul cu valoarea nominala de 2,40 lei - portretul lui Aurel Vlaicu, pe timbrul cu valoarea nominala de 3,00 lei - portretul lui Ion Luca Caragiale, pe timbrul cu valoarea nominala de 3,10 lei - portretul lui Lucian Blaga si pe timbrul cu valoarea nominala de 6,00 lei - portretul lui Mihai Eminescu. 

Un produs special al acestei emisiuni il reprezinta albumul filatelic realizat intr-un tiraj limitat de 600 exemplare, continand blocul de sase timbre cu sapte viniete, plicul "prima zi" a emisiunii, numerotate cu rosu de la 001 la 600 si avand aplicata in folie de aur stampila "prima zi" a emisiunii. 

Noua emisiune de marci postale va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara incepand de vineri, 10 februarie. 

Incepand cu secolul al XIX-lea, bancnotele au fost tiparite pe hartie fina multistrat, rezistenta la manuire, purtatoarea unei imagini filigranate ca mijloc de protectie impotriva falsificarii. 

Dupa anul 1980, multe tari au adoptat bancnotele din polimeri. Prima bancnota din polimeri emisa de Romania (Banca Nationala) a fost cea de 2.000 lei din 1999, lansata cu ocazia eclipsei totale de soare din 11 august. 

Sursa: AGERPRES