Toti ministrii propusi de Ungureanu au primit aviz favorabil in Comisii

Data publicarii: 09-02-2012 | Politica

Toti ministrii nomilaizati pentru functii in Cabinetul Ungureanu au fost audiate in comisiile parlamentare ieri,  incepand cu ora 14.00. Opozitia nu a participat. Prezentarea programului de guvernare si votul de investitura vor avea loc in plenul reunit, azi, de la ora 11.00.

Stelian Fuia -  minsitru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Comisiile de Agricultura si de Administratie publica din Senat si Camera Deputatilor au avizat in unanimitate, nominalizarea lui Stelian Fuia.

Laszlo Borbely - Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor

Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a primit votul de recomandare unanim al membrilor Comisiilor pentru administrate publica si al Comisiilor pentru agricultura ale Parlamentului.

Leonard Orban - Afaceri Europene

Leonard Orban a fost validat in unanimitate. 

Cristian Petrescu - Ministrul desemnat al Dezvoltarii Regionale si Turismului 

Parlamentarii pueterii au votat in unanimitate. Opozitia nu a fost prezenta.

Gabriel Berca - Ministrul desemnat al Administratiei si Internelor 

Ministrul desemnat al Administratiei si Internelor Gabriel Berca a primit, miercuri, votul favorabil al celor 37 de parlamentari din comisiile pentru administratie si pentru aparare ale Senatului si Camerei Deputatilor prezenti la audierea sa, reprezentantii opozitiei absentand de la sedinta.

Kelemen Hunor - Ministrul Culturii

Kelemen Hunor, a primit recomandarea comisiilor de cultura reunite, sedinta desfasurandu-se fara cvorum.

Alexandru Nazare - ministru al Transporturilor

Acesta a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, dupa 20 de minute de audieri.

Ladislau Ritli - Sanatate

Ladislau Ritli a primit recomandarea favorabila. La sedinta au fost prezenti 15 parlamentari ai PDL, UDMR si UNPR.

Lucian Bode - ministru desemnat la Economie

Dupa o audiere de 20 de minute, Lucian Bode a primit aviza favorabil din partea comisiilor reunite. Opozitia nu a participat.

Gabriel Oprea - Ministrul Apararii Nationale

Comisiile pentru aparare si ordine publica au avizat miercuri in unaimitate candidatura lui Gabriel Oprea pentru functia de ministru al Apararii Nationale. Votul a fost dat la propunerea deputatului PDL Eugen Badalan in sedinta secreta.

Cristian Diaconescu - Externe

Cristian Diaconescu a primit 32 de voturi favorabile din partea membrilor comisiilor de Externe si pentru Romanii Pretutindeni pentru preluarea functiei, la sedinta nereusindu-se intrunirea cvorumului.

Catalin Baba - Ministru desemnat pentru Educatie, Cercetare, Tineret si Sport

Catalin Baba, ministrul nominalizat de PDL pentru portofoliul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a primit, miercuri, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, in lipsa membrilor din partea opozitiei.

Bogdan Dragoi - Ministrul desemnat al Finantelor

Ministrul desemnat al Finantelor, Bogdan Dragoi, a fost avizat favorabil, miercuri, in unanimitate de Comisiile parlamentare de buget-finante, la sedinta participand 23 de parlamentari ai puterii.Opozitia a lipsit si de aici. 

Claudia Boghicevici - Ministru al Muncii

Claudia Boghicevici, candidatul pentru functia de ministru al Muncii, a primit, miercuri, aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, din partea comisiilor parlamentare.

Catalin Predoiu - Justitie

Catalin Predoiu, a primit aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, audierea desfasurandu-se fara cvorum de lucru.

Razvan Mustea -  Comunicatii

Razvan Mustea a fost audiat miercuri de comisiile de specialitate, intr-o sedinta care a durat aproximativ un sfert de ora, comisiile recomandand numirea acestuia, desi nu era cvorum.