Xerox lanseaza in Romania solutia de imprimare mobila PrintBack

Data publicarii: 09-02-2012 | IT&C

Xerox lanseaza PrintBack, o solutie de imprimare mobila si gratuita, ce permite utilizatorilor care lucreaza in afara birourilor sa tipareasca documentele de pe smartphone sau tableta direct pe imprimanta de la birou sau pe cea conectata la computerul de acasa, oricand si de oriunde. Xerox lanseaza aceasta aplicatie in toata regiunea DMO, din care face parte si Romania, alaturi de alte peste 140 de tari, pe patru continente.  

Xerox PrintBack le permite utilizatorilor sa-si acceseze propria imprimanta conectata la Mac sau PC, prin intermediul unui dispozitiv mobil ce ruleaza Android sau iOS, facilitand imprimarea documentelor din interiorul si din afara biroului. Cu ajutorul solutiei PrintBack, utilizatorii pot imprima documente Word, Excel, PowerPoint, fisiere Mac iWork si PDF, fotografii etc. direct de pe dispozitivul mobil pe imprimanta de la birou sau de acasa. Acestea sunt trimise de pe dispozitivul mobil cu ajutorul Gmail, Hotmail sau Dropbox, direct la imprimanta. 

Folosind PrintBack, tabletele si smartphone-urile pot tipari documente si imagini la o calitate ridicata, asemenea celor imprimate de pe computer. 

Aplicatia are o mare flexibilitate in selectarea modurilor de captare, salvare si trimitere a comenzii de tiparire catre imprimanta. PrintBack ofera o serie de optiuni de imprimare, precum tiparirea documentelor sau a fotografiilor cu ajutorul butonului "share” sau "open with” si selectarea fotografiilor in aplicatia PrintBack.  De asemenea, modul "Photo Shoot” permite tiparirea fotografiilor recent facute. 

"Companiile de toate marimile au acum o noua modalitate de a fi mai productive - folosind aplicatia PrintBack, acestea se pot concentra mai mult la propria afacere si mai putin la cum si de unde sa printeze documentele necesare”,  afirma Bogdan Ghetau,  Specialist solutii pentru mediu de birou Xerox Romania. "Solutia PrintBack faciliteaza activitatea utilizatorilor care lucreaza cu documentele din afara biroului, le ofera o mai mare flexibilitate, dar si siguranta, prin optiuni de imprimare a documentelor specifice”.  

Alte beneficii ale Xerox PrintBack:

  • Asigura securizarea datelor. Cu ajutorul optiunii Hold Print documentele de tiparit sunt retinute in computer pana cand utilizatorul le ridica din imprimanta.
  • Copiaza documente sau fotografii de pe Dropbox in folderul "Downloads” de pe computer, reducand timpul de descarcare a documentelor.
  • Functioneaza pe computerul, imprimanta si multifunctionalul pe care utilizatorii le folosesc deja la serviciu sau acasa, indiferent de model sau mod de conexiune. 

Xerox PrintBack poate fi descarcata gratuit de pe urmatoarele site-uri: Xerox.com, Android Market si Apple's App Store.