Traian Basescu: Tratatul privind stabilitatea fiscala trebuie semnat pe 1 martie

Data publicarii: 14-02-2012 | Politica

Tratatul privind stabilitatea fiscala trebuie semnat pana la 1 martie si nu poate fi parafat fara o sustinere a partidelor parlamentare sau macar a majoritatii acestora, a declarat, luni, presedintele Traian Basescu, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni cu partidele din coalitie.

"In ceea ce priveste Tratatul vreau sa fie foarte clar ca nu este o urgenta a presedintelui. Tratatul, daca vom decide sa-l semnam, trebuie semnat pe 1 martie si trebuie pregatite procedurile de semnare a tratatului. Ca atare nu mai avem prea mult pana sa luam o decizie, iar tratatul nu poate fi semnat fara o sustinere a partidelor parlamentare sau macar a majoritati parlamentare pentru acest demers", a subliniat seful statului. 

Seful statului a sustinut ca in comparatie cu situatia oamenilor care se afla in suferinta din cauza conditiilor meteo, ratificarea Tratatului european poate parea un subiect secundar, dar a subliniat ca Romania nu mai poate intarzia procesele de luare a deciziei in privinta semnarii acestui document. 

Traian Basescu a aratat ca la consultarile cu formatiunile politice ale Puterii a propus semnarea unui protocol de catre partidele parlamentare in vederea ratificarii Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara si a precizat ca fara acesta nu se poate semna acest tratat. "Am discutat cu partidele politice si propunerea pe care le-am facut-o a fost sa se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din cate am discutat cu partidele de Opozitie, cu ocazia altor intalniri, nu exista o pozitie din acest punct de vedere, dar trebuie sa avem convingerea ca exista macar o majoritate parlamentara care sustine semnarea tratatului", a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Traian Basescu a subliniat ca in lipsa unui astfel de protocol nu se poate semna Tratatul european la 1 martie. "Sper ca in timpul cel mai scurt sa fie redactat protocolul si partidele politice care sunt de acord cu participarea noastra la tratatul de stabilitate fiscala, ca tratat interguvernamental si nu tratat al Uniunii, sa se pronunte pentru ca decizia politica sa poata fi luata in timp util si comunicata in timp util la Bruxelles", a aratat seful statului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: