Saxo Bank lanseaza contractele cu Optiuni

Data publicarii: 16-02-2012 | Finante-Banci

Saxo Bank, banca daneza specializata in investitii si tranzactionare online, isi extinde oferta de produse derivate prin introducerea contractelor cu Optiuni.

Optiunile sunt instrumente de tranzactionare cu activ suport actiuni, indecsi de actiuni, marfuri, rate de dobanda, curs de schimb si obligatiuni. Produsele sunt disponibile pe platformele de tranzactionare ale Saxo Bank: SaxoTrader, SaxoWebTrader si MobileTrader. 

Noi caracteristici ale tranzactionarii contractelor cu optiuni:

  • Un nou Pachet de Optiuni ce contine o lista a preturilor optiunilor functie de preturile de exercitare si maturitati, pentru initierea facila a tranzactiei.
  • Exercitarea online a Optiunilor prin intermediul listei de pozitii.
  • In cazul implementarii unor strategii complexe pe optiuni se retine doar marja neta in functie de riscul total asumat.
  • Marja nu trebuie constituita doar in cash, se accepta constituirea marjei prin depunerea activului suport (actiuni).
  • Suport pentru ordinele Limita, Stop si la Piata. 

Patrice Henault, Product Manager la Saxo Bank, comenteaza: "Din ce in ce mai multi dintre clientii nostri, care constientizeaza riscul de piata, folosesc contractele cu Optiuni pentru a-si diversifica portofoliile, motiv pentru care am adaugat acest nou instrument. Desi o Optiune este considerata un produs investitional cu grad ridicat de complexitate si risc crescut, credem ca investitorilor trebuie sa li se ofere toate instrumentele disponibile din piata. Prin contractele cu Optiuni, am adaugat inca un instrument puternic la deja vasta noastra oferta de produse de investitie."

"Analistii Saxo Bank cred ca metalele pretioase, cum ar fi aurul, vor continua sa beneficieze de pe urma cresterii continue a aversiunii la risc in 2012. Ei vad, de asemenea, un bun potential de crestere a pretului, in special la marfuri, datorita ofertei limitate. Accesul la pietele globale de optiuni, inclusiv pe aur, petrol si alte marfuri, cursuri de schimb, rate de dobanzi, obligatiuni si indici de bursa este un lucru foarte important pentru investitori in climatul economic curent, iar acest nou produs introdus pe platformele noastre va duce o valoare semnificativa clientilor nostri."

Tag-uri: